Onrust bij FC Groningen niet zonder gevolgen: Wouter Gudde gaat vertrekken

Onrust bij Groningen niet zonder gevolgen: Gudde gaat vertrekken

3 november om 16:40
Laatste update: 3 november om 16:47

Er komt een einde aan het dienstverband van Wouter Gudde bij FC Groningen, zo brengt de club via de eigen kanalen naar buiten. De algemeen directeur stopt uiterlijk na dit seizoen, terwijl Erik Mulder en Berend Rubingh, respectievelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen en commissaris, per direct hun functie neerleggen. De beslissingen zouden zijn genomen om de rust te laten wederkeren.

Gudde is sinds 2019 in dienst bij FC Groningen en kon in zijn eerste jaren rekenen op veel lof. In het vorige seizoen ging het de Groningers op sportief gebied echter niet goed af, waardoor de club zelfs degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Van de club werd een snelle terugkeer naar de Eredivisie verwacht, maar de resultaten zijn tot dusver teleurstellend.

"Het lijkt mij het beste voor de continuïteit van de club dat ik mijn vertrek aankondig," stelt Gudde. "Alle hoofdverantwoordelijken voor de degradatie zijn weg of gaan weg. Het enige en allerbelangrijkste is daarom nu dat alles en iedereen zich achter de spelers en de nieuwe technische staf gaat scharen om met elkaar de weg naar boven te vinden."