Van Wonderen verbaast over huidige situatie bij Ajax

Verbazing bij aanstaande Ajax-opponent: 'Soort ongeloof, wat is er aan de hand?'

3 november om 18:03

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen is zeer verbaasd over de huidige gang van zaken bij Ajax. De Friezen gaan zondagmiddag op bezoek in de Johan Cruijff Arena, mogelijk zonder smaakmaker Osame Sahraoui en Feyenoord-huurling Patrik Walemark.

Ajax won donderdagavond de eerste wedstrijd met John van 't Schip aan het roer. Daarmee zijn de Amsterdammers geen hekkensluiter meer. "Nog niet zo lang geleden speelde Ajax in de halve finale van de Champions League en nu stonden ze even onderaan, terwijl ze de grootste mogelijkheden hebben van alle Nederlandse clubs. Dan merk je een bepaald soort ongeloof, zoiets van: wat is hier aan de hand?", zegt Van Wonderen vrijdag tegenover de media.

"Ajax heeft echt goede spelers, die voor een groot kapitaal gehaald zijn", aldus de oefenmeester. "Het team is moeilijk in te schatten. Ze creëerden best veel kansen, maar je ziet ook dat FC Volendam zomaar gelijk kan maken. Tegen iedere tegenstander krijgen ze een aantal kansen tegen."

Sahraoui is mogelijk afwezig tegen Ajax. "Hij stond vandaag op het veld, maar het is nog niet wat het moet zijn", zegt Van Wonderen over de Noorse aanvaller, die vorige week tegen Heracles Almelo uitviel. Achter de naam van Walemark staat ook een vraagteken. "Hij heeft last van stijfheid in zijn heup, waardoor hij niet vrij kan bewegen. Op dat moment heeft het geen zin om te spelen, dan erger je je alleen maar aan jezelf."