Vangelis Pavlidis verkozen tot speler van de maand, Johan Bakayoko beste talent

Ontketende Pavlidis wéér speler van de maand, PSV'er beste talent

3 november 2023 om 20:20
Laatste update: 3 november 2023 om 20:30

Vangelis Pavlidis is de Eredivisie Speler van de Maand oktober. Het is de tweede keer dat de spits van AZ de individuele prijs pakt. PSV'er Johan Bakayoko werd verkozen tot Talent van de Maand. 

Pavlidis is bij AZ bezig aan zijn beste seizoen ooit. In alle tien wedstrijden die AZ tot nu toe speelde in de Eredivisie vond de Griek het net. In totaal maakte de Griek al veertien doelpunten, waardoor hij bovenaan de topscorerslijst van de Nederlansde competitie staat. "Dit team helpt veel. Ik krijg veel passes op de juiste manier. Als je lang bij dezelfde club blijft, leer je elkaar steeds beter kennen", vertelt Pavlidis bij ESPN

Op basis van data van statistiekbureau Opta en stemmen van fans werd Pavlidis voor de tweede keer dit seizoen (in augustus ook al) verkozen tot speler van de maand. In de gewonnen wedstrijd tegen Ajax (1-2) schoot hij de Alkmaarders op voorsprong en in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0) maakte hij een hattrick. In de maand oktober was de Griek gemiddeld elke veertig minuten goed voor een doelpunt. 

Zijn doelpunt tegen Fortuna Sittard op 1 oktober en het doelpunt van afgelopen zondag tegen NEC worden niet meegenomen in de maandverkiezing. Het eerstgenoemde duel viel nog in een speelronde van september en het restant van het laatstgenoemde duel moet nog uitgespeeld worden op 6 december. 

PSV'er Johan Bakayoko is verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand oktober.