Debutant Martha gelijk Man of the Match bij Ajax: 'Ik dacht: 'Huh, hoe dan?''

Ajax-debutant Martha gelijk Man of the Match: 'Ik kon er niet van slapen'

3 november 2023 om 21:11
Laatste update: 3 november 2023 om 21:20

Ar'jany Martha had niet verwacht dat hij in zijn debuutwedstrijd voor Ajax 1 tegen FC Volendam verkozen zou worden tot Man of the Match. De jonge vleugelverdediger geeft aan 'gewoon z'n ding' te blijven doen. 

"Dat had ik echt niet verwacht. In de 75ste minuut hoorde ik: 'Ar'jany Martha, Man of the Match'. Toen dacht ik: 'Huh, hoe dan?', vertelt Martha met een glimlach van oor tot oor op de clubkanalen van Ajax. "Toen keek ik en toen zag ik mezelf daar staan en iedereen begon te klappen. Zelfs na de wedstrijd, in de kleedkamer, kon ik niet geloven wat er was gebeurd."

"Ik kon totaal niet slapen, pas heel laat. Toen ging de wekker alweer af. Toen moest ik me alweer op de club melden. Maar ik heb genoeg energie nog", lacht Martha, wiens telefoon ontplofte na zijn debuut tegen Volendam. "Ik heb heel veel berichten gehad, daar was ik blij mee. Ik had ook een aantal interviews gezien, van Kenneth en Bergwijn, dat ze positief over me waren. Dat geeft me motivatie."

Ik wil blijven focussen, m'n ding blijven doen en gewoon mijn taken uitvoeren. Wie weet sta ik er gewoon vast. Ik sprak de trainer vanochtend, hij zei dat ik goed had gespeeld. Ik moet dit gewoon blijven vasthouden en zorgen dat ik een vaste basisplek krijg", analyseert Martha. "Of in ieder geval aansluit bij het eerste!", voegt de 20-jarige vleugelverdediger er snel aan toe.