'Ajax kijkt samen met Europese grootmachten naar talent uit Servië'

'Ajax denkt samen met Europese grootmachten aan talent dat gratis op markt komt'

4 november om 07:31
Laatste update: 4 november om 16:36

Ajax is één van de clubs die een oogje heeft op Matija Popović. Dat beweert het Spaanse Relevo. Popović is een zeventienjarig talent in de jeugd van Partizan Belgrado, waar ook de absolute grootmachten interesse in hebben.

Popović is een aanvallende middenvelder die een grote toekomst wordt voorspeld in Servië. Momenteel is hij dus actief voor Partizan, maar per 1 januari zal Popović transfervrij zijn. De jeugdinternational gaat dus vertrekken uit Belgrado, waardoor geïnteresseerde clubs uit hun holletje kruipen. Zo maakt AC Milan al serieus werk van de komst van het talent in januari, zo klinkt het.

Naast Milan wordt ook de naam van Ajax genoemd als geïnteresseerde partij, net als grootmachten FC Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Hoe concreet de interesse van Ajax is en of de Amsterdammers überhaupt kans maken op de handtekening van Popović, is niet duidelijk.

Popović maakte nog niet zijn debuut in de hoofdmacht van Partizan, maar maakte wel indruk in de jeugdopleiding. Zo was hij vorig seizoen bij het onder 17-elftal goed voor 20 goals in 24 competitieduels.