Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot schuift met poppetjes in Waalwijk

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot schuift met poppetjes in Waalwijk

4 november om 08:40

Het lijkt erop dat Arne Slot één wijziging gaat doorvoeren bij Feyenoord, na de nederlaag bij FC Twente (2-1). De kans is goed aanwezig dat Luka Ivanusec terugkeert in de basis tegen RKC Waalwijk, terwijl Ramiz Zerrouki daardoor vermoedelijk plaats moet maken.

Feyenoord gaat zaterdagavond op bezoek bij RKC. In Waalwijk wil het zich revancheren na een nederlaag tegen Twente. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met RKC maakte Slot bekend dat Ivanusec weer kan spelen. De Kroaat kwam recent terug van een enkelblessure, viel al wel een aantal keer in, maar maakte zijn rentree in de basis nog niet. De verwachting is dan ook dat Ivanusec gaat starten in Waalwijk.

De kans is goed aanwezig dat dat ten koste gaat van Zerrouki. Het ligt namelijk voor de hand dat Slot tegen een defensievere tegenstander als RKC voor een meer aanvallend ingesteld middenveld kiest. Calvin Stengs zou dan weer gaan spelen als nummer tien, terwijl Zerrouki op de bank moet beginnen. Na een goede wedstrijd tegen SS Lazio mocht de Algerijn ook tegen Twente aan de aftrap verschijnen. In dat duel kwam hij echter minder goed voor de dag. 

Verder moet Feyenoord Gernot Trauner en Yankuba Minteh missen in het Mandemakers Stadion. Het duo is geblesseerd. Mede daardoor lijkt Igor Paixão in de basis te blijven staan, nadat hij ook matig voor de dag kwam bij Twente. Het duel tussen RKC en Feyenoord gaat om 18.45 uur van start.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Ivanusec.