Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip houdt vast aan verrassende debutant

Vermoedelijke opstelling Ajax: drietal, dat op weg terug is, nog niet in de basis

5 november om 09:00
Laatste update: 5 november om 09:00

Ajax-trainer John van 't Schip lijkt tegen sc Heerenveen vast te houden aan Ar'Jany Martha. De twintigjarige linkspoot maakte indruk bij zijn debuut tegen FC Volendam. Het ligt niet voor de hand dat Van 't Schip verder wel wijzigingen doorvoert in zijn formatie.

Donderdag was de eerste wedstrijd van Van 't Schip, sinds hij opnieuw aan de slag is gegaan bij Ajax. Hij koos toen verrassend voor Martha als linksback. Het opleidingsproduct lijkt ook in het thuisduel met sc Heerenveen de kans te gaan krijgen. Dat komt ook doordat er achter de naam van Borna Sosa nog een vraagteken staat. De Kroaat heeft de groepstraining wel weer hervat bij Ajax.

Dat geldt ook voor Carlos Forbs en Devyne Rensch, die eveneens met blessures kampten. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat zij direct weer in de basis kunnen beginnen. Het is daardoor aannemelijk dat Van 't Schip vasthoudt aan dezelfde namen als tegen Volendam. De Ajax-coach stelde na die wedstrijd wel dat sommige spleers 'op hun tandvlees' lopen, maar heeft weinig andere opties.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.