Deense clubs volgen situate Gaaei

'Ajax-spelers kunnen denken aan vertrek: clubs volgen Gaaei en andere aankoop'

4 november om 10:40
Laatste update: 4 november om 11:05

Het lijkt erop dat er deze winter al flink wat beweging zal komen rond de aankopen die Sven Mislintat afgelopen zomer naar Ajax heeft gebracht. Dat meldt Voetbal International. Zo wordt bijvoorbeeld de situatie van Anton Gaaei gevolgd door clubs uit zijn geboorteland en lonken er nieuwe aankopen op specifieke posities. 

Gaaei heeft nog geen ijzersterke indruk achtergelaten bij Ajax sinds zijn komst van het Deense Viborg. Mede daarom zouden meerdere clubs uit zijn geboorteland de situatie van de rechtsback in Amsterdam blijven volgen. Naast Gaaei lijken ook andere spelers al voor te sorteren op een vertrek. Sommige jongens hebben hun zaakwaarnemer al aan het werk gezet voor de winterse transferperiode en Saudi-Arabië is voor veel spelers een goede optie.

Tot nu toe is de periode van Gaaei bij Ajax nog niet uitgelopen op een succes. De Deense verdediger was de grote dissonant tijdens de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord, waar hij tot twee keer toe niet lekker uit de verf kwam bij een tegengoal. Gaaei gaf daarna een interview, waarin hij zijn onvrede uitsprak over die wedstrijd en aangaf dat hij veel beter kon. Door de blessure van Devyne Rensch wordt de Deen nog altijd vaak opgesteld als rechtsback.

Akpom
Ook wat betreft Chuba Akpom bestaan er binnen Ajax nog een hoop twijfels. Zo vinden een aantal mensen binnen de Amsterdamse club, dat de Engelse spits met zijn miljoenensalaris veel te veel geld krijgt. Donderdag maakte hij tegen FC Volendam zijn eerste goal, maar verder kon hij nog niet echt overtuigen in de Johan Cruijff ArenA. Engelse clubs zouden de situatie rond de spits nauwlettend in de gaten houden.