Perez 'verplettert' Ajax-aankoop Gaaei: 'Volkomen onredelijk, dit gaat te ver'

Perez 'verplettert' Ajax-aankoop Gaaei: 'Volkomen onredelijk, dit gaat te ver'

16-10-2023 18:58
96

De scherpe kritiek van Kenneth Perez op Anton Gaaei is slecht gevallen in zijn geboorteland Denemarken. David Nielsen, collega-analist bij het Deense TV2, vindt het 'volkomen onredelijk'. Ook bondscoach Kasper Hjulmand reageert.

"Het is volkomen onredelijk dat Perez een jonge, twintigjarige speler verplettert. Daarom wil ik reageren", doet Nielsen zijn beklag tegenover Ekstra Bladet. "Als televisie-experts hebben we relatief veel macht, maar óók verantwoordelijkheid."

"Als het persoonlijk wordt, begeef je je op glad ijs", vervolgt Nielsen. "Ik hoorde Perez zeggen dat Gaaei een flopaankoop is en nooit goed genoeg zal zijn voor Ajax. Dat gaat veel en veel te ver naar mijn smaak."

In gesprek met Bold.dk doet ook bondscoach Kasper Hjulmand een duit in het zakje. "Het is niet direct aan Kenneth gericht, maar het zegt veel over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zo persoonlijk en neerbuigend, dat is onnodig. Het moet professioneler."

Ajax haalde Gaaei voor 4,5 miljoen euro op bij Viborg FF. "Die jongen komt van een hele kleine club en weet niet wat hem overkomt. Dit gaat hem volledig boven de pet", aldus Perez bij ESPN na het horrordebuut van zijn landgenoot in de Klassieker. Gaaei reageerde zelf al geprikkeld op die kritiek.