Perez zet kwaad bloed bij Ajax-aankoop: Ik ben het zat om dat te horen

Perez zet kwaad bloed bij Ajax-aankoop: "Ik ben het zat om dat te horen"

12-10-2023 16:50
69

Anton Gaaei is niet te spreken over de kritiek van Kenneth Perez aan zijn adres. Na zijn horrordebuut in de Klassieker kreeg de rechtsback van Ajax van zijn landgenoot te horen dat hij niet in de buurt komt van het gewenste niveau in Amsterdam.

Ajax haalde de twintigjarige Gaaei in de zomer voor 4,5 miljoen euro op bij Viborg FF. "Die jongen komt van een hele kleine club en weet niet wat hem overkomt", aldus Perez onlangs bij ESPN. "Dit gaat hem volledig boven de pet. Mijn Deense connecties hadden dus toch gelijk."

Gaaei is het verre van eens met de kritiek van zijn landgenoot. "Ik ben het zat om dat te horen", reageert hij fel tegenover Bold.dk. "Ajax heeft al mijn statistieken en prestaties gevolgd bij Viborg en ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Sven (Mislintat, red.), die er niet meer is. Maar er ligt een goed plan en het is niet zomaar dat ik in twee grote wedstrijden aan de aftrap heb gestaan. Ze geloven in mij."

"Ik denk dat ik zeker goed genoeg ben voor Ajax", vervolgt Gaaei, wiens komst niet gesteund zou worden door Ajax-scout Michael Eriksen. Mislintat zou Eriksen 'overruled' hebben, aldus Perez. Gaaei: "Ik heb met Eriksen gesproken en hij zegt van niets te weten, dus ik weet niet waar Perez dat vandaan haalt."

Dat Perez in Denemarken zijn kritiek herhaalde en ook nog eens zei dat het perspectief van Gaaei bij Ajax is gedaald tot het nulpunt, is ook nog eens tegen het zere been. "Dat kun je niet zeggen. Ik ben het er ook niet mee eens. Maar het is alleen maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn."