'Toptalent' Rijkhoff twijfelt over Dortmund-toekomst: 'Gehoopt verder te zijn'

Zaakwaarnemer van 'exceptionele afmaker' Rijkhoff: 'Dit moet niet te lang duren'

4 november om 14:14

Julian Rijkhoff is bij Borussia Dortmund O19 uitstekend op schot, maar de achttienjarige spits had gehoopt al iets verder te zijn in zijn ontwikkeling. Hoewel het doel blijft om door te breken bij de Duitse topclub, wordt een (tijdelijk) vertrek niet uitgesloten.

Rijkhoff verliet Ajax twee jaar geleden voor Dortmund en geldt als een van de meest veelbelovende aanvallers van Nederland. In de zomer hoopte hij de sprong naar de hoofdmacht te maken en mocht hij ook ruiken aan het grote werk, maar na enkele weken werd de talentvolle spits 'gedegradeerd' naar de reserves. Inmiddels speelt Rijkhoff zelfs weer voor Dortmund O19.

"We hadden gehoopt dat Julian inmiddels iets verder zou zijn bij Dortmund", erkent zaakwaarnemer Dick van Burik tegenover Voetbal International. "Julian is natuurlijk een van de toptalenten uit zijn leeftijdscategorie op zijn positie, maar de club vindt dat hij op het moment nog niet klaar is voor het eerste elftal. En in de 3. Liga, waar het tweede team speelt, wordt gewoon heel anders gevoetbald: dat is eigenlijk alleen maar fysiek geweld." 

Dortmund ziet het nog steeds zitten in Rijkhoff, maar in januari gaat de spits wel bekijken wat het beste is voor zijn toekomst. "Dat Julian de kwaliteiten heeft om Dortmund 1 te halen, is duidelijk. Hoe snel dat gaat, is nog even afwachten. Uiteindelijk moet dit niet te lang duren, nee", zegt Van Burik over de huidige situatie. 

De zaakwaarnemer noemt zijn pupil een 'exceptionele afmaker'. Een verhuur in januari zou een optie kunnen zijn, maar de twee willen eerst kijken wat Dortmund van plan is. "Doorbreken bij Borussia Dortmund blijft in ieder geval zeker een doel voor Julian."