Ten Hag leeft nog: Manchester United boekt late zege bij Fulham

Ten Hag leeft nog: Manchester United boekt late zege bij Fulham

4 november om 15:29
Laatste update: 4 november om 15:43

Door een late ontsnapping op bezoek bij Fulham kan Erik ten Hag weer wat ruimer ademhalen bij Manchester United. The Mancunians wonnen in blessuretijd door een goal van Bruno Fernandes: 0-1.

De druk op Ten Hag werd de afgelopen dagen stevig opgevoerd, na de harde nederlagen tegen Manchester City en Newcastle United. De ex-coach van Ajax snakte naar een goed resultaat op Craven Cottage. United leek de zo vurig gewenste droomstart te krijgen, toen Scott McTominay op aangeven van Alejandro Garnacho de bal bij de tweede paal binnenliep. De VAR stak na lang beraad echter een stokje voor de goal vanwege buitenspel.

Daarna had het geplaagde United het toch weer lastig. Ten Hag zag zijn ploeg nauwelijks gevaarlijk worden, terwijl Fulham af en toe een speldenprikje uitdeelde. In de tweede helft was het aan twee geweldige reddingen van Andre Onana te danken dat de Londense thuisploeg niet op voorsprong kwam. Aan de andere kant wist United slechts sporadisch gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd viel de bal echter toch goed: Bruno Fernandes haalde de trekker over.

Manchester United klimt zodoende naar de voorlopig zesde plaats. Woensdag wacht het Champions League-duel bij FC Kopenhagen.