PSV heeft geen kind aan tiental Heracles en blijft foutloos in Eredivisie

PSV heeft geen kind aan tiental Heracles en boekt monsterzege

4 november 2023 om 18:27
Laatste update: 4 november 2023 om 18:52

PSV heeft zonder bovenmatige inspanning eenvoudig gewonnen van Heracles Almelo. Mede door een vroege rode kaart van de thuisploeg beleefden de Eindhovenaren een walk in the park: 0-6.

Bij PSV kreeg Guus Til na zijn sterke invalbeurt tegen Ajax (5-2) weer de voorkeur boven Malik Tillman. Vanaf minuut één was de ploeg van Peter Bosz dominant in Almelo, waar Heracles geen schijn van kans maakte. Na twintig minuten kreeg verdediger Justin Hoogma een rode kaart, toen hij hard op de enkel van Til ging staan. Heracles werd dubbel gestraft, want de bal werd ook op de stip gelegd.

Luuk de Jong faalde niet van elf meter en zette PSV daarmee op voorsprong. De Eindhovenaren wilden snel verder afstand nemen en waren via De Jong (paal) en Til (lat) dichtbij. Het duurde tot vlak voor rust tot de 0-2 viel: Jerdy Schouten promoveerde een schitterende pass van Jordan Teze tot doelpunt en tekende voor zijn eerste doelpunt in dienst van PSV.

In de rust bleef Schouten achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Ismael Saibari, die een zeer vervelende invalbeurt kende. Drie minuten na rust kreeg hij een onbedoelde hand in zijn gezicht, waarna hij niet verder bleek te kunnen. Zijn vervanger was Tillman, die de wedstrijd in minuut 66 op aangeven van Veerman definitief besliste.

Drie minuten later was Veerman opnieuw aangever, ditmaal op Ricardo Pepi, die de bal teruglegde op André Ramalho. De Braziliaan was het eindstation van de aanval en zette de stand op 0-4. Het werd nog erger voor Heracles: in de slotfase maakte Til op fraaie wijze de 0-5, waarna het slotakkoord voor Pepi was. De Amerikaan werd compleet vrij gelaten in het zestienmetergebied en kon afdrukken.

PSV heeft in zijn laatste tien Eredivisie-wedstrijden minimaal drie keer gescoord. Alleen tegen FC Utrecht in de openingswedstrijd (2-0) lukte dat dit seizoen niet. Het zijn ongelooflijke cijfers voor PSV, dat na elf wedstrijden nog altijd de volle buit heeft in de Eredivisie. De concurrentie komt later dit weekend nog in actie, maar de Eindhovenaren hebben al vroeg in de competitie een fors gat geslagen.