Stengs doet emotioneel verhaal: 'Had het aan een paar jongens en trainer verteld'

Stengs doet emotioneel verhaal: 'Had het aan een paar jongens en trainer verteld'

4 november om 19:10
Laatste update: 4 november om 19:56

Calvin Stengs ging de voorbije weken door een emotionele periode. De Feyenoord-spelmaker verloor zijn opa daags voor het duel met Vitesse (4-0), waarin hij de openingstreffer maakte. 

Mede doordat de biologische vader van Stengs een tijdje weg was uit zijn leven, was 'opa Jan' een vaderfiguur voor de Feyenoorder. "Mijn moeder bracht me naar opa in IJmuiden en ging naar haar werk. Soms bleef ik een paar dagen. We voetbalden op een pleintje. Met een klein balletje, rood en grijs, is het begonnen. Helemaal geweldig", laat Stengs optekenen door De Volkskrant.

Zijn opa zat de laatste 4,5 jaar in een verzorgingstehuis. "Hij had een mooi leven. Op de dinsdag voor zijn dood zijn we met al onze neven geweest. We stonden om zijn bed en hij zei: waarom kijken jullie zo zielig naar me? Dat was een mooi moment. Het was de laatste keer dat ik hem zag."

De dag na het overlijden van zijn opa speelde Stengs met Feyenoord tegen Vitesse. "Het was moeilijk om te focussen", erkent hij. "Ik had het verteld aan een paar jongens en aan de trainer. Misschien konden ze me dan opbeuren als ik er sip uitzag. Ik liet het zien voor hem. Dat was mooi."