AZ loopt tegen late domper aan bij Excelsior en laat koploper PSV afstand nemen

04-11-2023 20:45 Laatste update: 20:47
75

AZ is zaterdagavond op bezoek bij Excelsior tegen een flinke domper aangelopen. De Alkmaarders stonden vlak voor tijd nog met 0-1 voor, maar de thuisploeg wist dankzij een treffer van Cisse Sandra alsnog een punt over te houden aan het duel. Het puntenverlies van AZ betekent goed nieuws voor PSV, dat door de eerdere zege bij Heracles Almelo nu uitloopt op de Alkmaarders.

PSV won eerder op de avond overuitgend met 0-6 van Heracles Almelo, waardoor AZ zich geen misstap kon veroorloven op bezoek bij Excelsior. Bij de Alkmaarders was er een basisplaats voor Bruno Martins Indi, die na ruim een jaar blessureleed weer terugkeerde in de hoofdmacht. De eerste helft was weinig spectaculair. Excelsior had de zaakjes verdedigend uitstekend voor elkaar en liet AZ nauwelijks gevaarlijk worden. De 0-0 ruststand was dan ook niet onterecht.

Na rust zette AZ wat meer aan. Yukinari Sugawara probeerde het van afstand, maar echt dreigend was zijn poging niet. Kort daarna werd het duel even stilgelegd vanwege een bekertje op het veld. Na de hervatting besloot Jansen in te grijpen en drie wissels door te voeren. Onder die wissels bevond zich Mayckel Lahdo, die zich in de 73e minuut liet zien. De vleugelaanvaller scoorde uit een hoekschop. De VAR moest heel even kijken, maar al snel werd duidelijk dat de bal in z'n geheel over de doellijn was.

Excelsior probeerde nog aan te zetten voor de 1-1 en kreeg in de 92e minuut loon na werken. Sandra stond op de juiste plek om een rebound binnen te schieten, tot grote vreugde van het thuispubliek. Bij AZ zal het late gelijkspel hard aankomen, aangezien PSV nu weer wat verder is uitgelopen. Feyenoord won ook en heeft nu evenveel punten (26).