Vink over staking Eredivisie

Vink helemaal klaar met Eredivisie-stakingen: 'Statiegeld van 25 euro op gooien'

4 november om 22:30
Laatste update: 5 november om 00:42

Marciano Vink is helemaal klaar met stakingen in de Eredivisie. Zaterdagavond was het opnieuw raak. Tijdens Go Ahead Eagles - Vitesse belandde er kort na de 2-0 van de Deventenaren iets op het veld, waarna de scheidsrechter overging tot een tijdelijke staking. 

"Ik ben er klaar mee", zucht Vink in de studio van ESPN. "Ik herhaal mezelf honderdduizend keer heb ik het idee", vervolgt de analist en voormalig voetballer. "Hou dat freaking bier gewoon in je handen. Je hoeft er niet mee te gooien."

Vink heeft een idee hoe dergelijke situaties in de toekomst misschien voorkomen kunnen worden. "Gewoon statiegeld van 25 euro erop gooien. Dan wil ik nog wel zien wie er gooit. Ik hoop dat degene die heel trots en blij is met zichzelf", is hij cynisch. 

Verslaggever Christian Willaert breekt later in en geeft aan dat de mensen bij Go Ahead die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid momenteel naar de beelden kijken, om zo de dader(s) te identificeren. "Ik word er wel een beetje doodmoe van", baalt Kamperman hardop.