Vitesse-problemen nog groter na kansloze en vreemde avond bij Go Ahead

04-11-2023 23:03 Laatste update: 05-11-2023 00:33
116

Go Ahead Eagles heeft de onverslaanbare status in de eigen Adelaarshorst zaterdagavond een passend vervolg geven tegen Vitesse, dat geen moment opgewassen was tegen de Deventenaren. In een opmerkelijk duel, dat ook nog even werd stilgelegd nadat er 'vreugdebier' werd gegooid, scoorde de ploeg van trainer René Hake uiteindelijk vijf keer: 5-1.

Go Ahead verloor dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd en leek op papier dan ook niet al teveel te hoeven duchten van Vitesse, dat de wedstrijd begon als de nummer zestien van de ranglijst. De thuisploeg was voor rust de betere, maar had wel ruim 45 minuten nodig om dat ook uit te drukken in de score. Willum Willumsson nam de (zeer opmerkelijke) openingstreffer uiteindelijk voor zijn rekening. De IJslander kreeg de bal na een slimmigheidje, waarbij ook de aanwezige ballenjongen een rol speelde, voor zijn voeten, waarna hij snoeihard raak schoot.

Na rust kwam Vitesse iets beter in de wedstrijd, al resulteerde dat niet in echt grote kansen. Toen Eloy Room even later enorm de fout in ging, leek alle hoop voor de Arnhemmers op een resultaat vervlogen. De ervaren doelman schoot de bal zomaar tegen de inkomende Oliver Edvardsen aan: 2-0. Vervolgens kwam er 'vreugdebier' op het veld, waarna de wedstrijd even werd stilgelegd.

Na de hervatting walste Go Ahead over het kansloze Vitesse heen. Victor Edvardsen maakte na ruim een uur de 3-1. De Arnhemmers deden nog wel iets terug via Marco van Ginkel, maar de Deventenaren namen geen gas terug. Willumsson maakte ook nog zijn tweede en Joris Kramer bepaalde eindstand zelfs op 5-1. Door de zege komt Go Ahead op achttien punten. Vitesse staat zestiende met acht punten en kan na zondag de nieuwe hekkensluiter worden, afhankelijk van de resultaten van FC Volendam en FC Utrecht.