Mikel Arteta woest door arbitrale keuze tijdens Newcastle United - Arsenal

Withete Arteta haalt uit naar arbitrage: 'Echt beschamend wat hier is gebeurd'

4 november 2023 om 23:22
Laatste update: 4 november 2023 om 23:22

Mikel Arteta heeft erg hard uitgehaald naar de arbitrage op St. James' Park tijdens het duel tussen Newcastle United en Arsenal. Laatstgenoemde club verloor met 1-0 dankzij een treffer van Anthony Gordon, die volgens de manager van de The Gunners nooit goedgekeurd had mogen worden.

Het doelpunt van Gordon viel na 64 minuten, waarna de VAR vervolgens een drietal individuele momenten voorafgaand aan de treffer onderzocht. Er werd gekeken of de bal bij de voorzet over de achterlijn was geweest, of er een overtreding werd begaan tijdens een luchtduel tussen Joelinton en Gabriel Magalhães, en of Gordon al dan niet buitenspel stond. 

De VAR besloot uiteindelijk om de treffer goed te keuren. "Het is echt beschamend wat er hier is gebeurd", aldus de withete Spanjaard na afloop bij de BBC. "Ik ben nu twintig jaar in dit land, en ik schaam me. Dit is een schande. Er staat hier zoveel op het spel."

"Wanneer we niet goed genoeg zijn, dan houd ik mijn handen omhoog en neem ik mijn verlies. Maar dit is echt beschamend. We doen er elke wedstrijd alles aan om iets moois neer te zetten, en zo goed mogelijk te presteren. Hoe hier vanavond is gehandeld, komt totaal niet in de buurt wat we moeten willen in de Premier Leauge. Er was maar één team dat recht had op de overwinning en dat waren wij."