Slot toont begrip voor klagende Fraser: 'Dit is triple punishment'

Slot toont begrip voor klagende Fraser: 'Dit is triple punishment, het is krom'

5 november 2023 om 07:28

Henk Fraser vindt dat RKC Waalwijk zaterdag te zwaar is gestraft in het Eredivisie-duel met Feyenoord (1-2). Zijn ploeg moest kort voor rust met tien man verder na een rode kaart voor Shawn Adewoye. Volgens de coach zijn de regels 'krom'.

Adewoye hield Gimenez in kansrijke positie tegen, waardoor scheidsrechter Pol van Boekel onverbiddelijk was en naar de stip wees. Op aanraden van de VAR kreeg de RKC-verdediger ook nog een directe rode kaart. "Dat maakte het nog moeilijker tegen één van de sterkste ploegen van Nederland", verzucht Fraser bij ESPN.

Hoewel Gimenez de penalty miste, moest RKC ook met tien man verder. "Waar ik moeite mee heb: wat is de definitie van een voetbalhandeling? Een niet-voetbalhandeling vind ik als je op de lijn staat en je tikt de bal met je hand eruit. Of dat je een speler die twee meter voorsprong heeft onderuit trekt. Maar dit vind ik een duel, waarbij een speler struikelt, in een voetbalhandeling. Beide spelers maken contact, Gimenez doet het slim. De definitie van een niet-voetbalhandeling vind ik niet kloppen, dit is nu een triple punishment. Ik vind dat daarnaar gekeken moet worden, want ik vind dit wel krom."

Arne Slot kan de onvrede van Fraser wel begrijpen. "Ik hoorde dat de rode kaart terecht was, omdat het triple punishment-principe niet van toepassing is bij vasthouden", zegt de Feyenoord-trainer, geciteerd door Voetbal International. "Als je mij vraagt of ik dat een fijne regel vind, zeg ik nee. Vanavond wel hoor, maar in zijn algemeenheid vind ik als je een strafschop tegen krijgt, het wel heel vervelend is als daar ook een rode kaart gegeven moet worden."

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken