Earnest Stewart breekt een lans voor Ramalho

PSV-td Stewart pal achter geplaagde PSV'er: 'Echt een ongelooflijke teamspeler'

5 november 2023 om 10:43
Laatste update: 5 november 2023 om 10:52

Earnest Stewart, de technisch directeur van PSV, heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie een lans gebroken voor André Ramalho. De verdediger is de laatste weken geregeld het mikpunt van kritiek, maar staat er bij de Eindhovense club uitstekend op. Stewart geeft aan dat er momenteel gesprekken plaatsvinden achter de schermen over het wel of niet aanbieden van een nieuw contract. 

Stewart wordt bij Goedemorgen Eredivisie geconfronteerd met het komende zomer aflopende contract van Ramalho. "Het heeft met prestaties te maken, maar naast prestaties komt er ook nog heel wat bij kijken als het gaat om ons team. Ik kan niet anders zeggen dan dat André echt een ongelooflijke teamspeler is en altijd degene is die aanwezig is en het voortouw neemt in alles wat we doen op het veld. Daar spelen een groot aantal dingen in mee. Dat zullen we allemaal in overwegingen nemen", doelt Stewart op de keuze om wel of niet langer met de Braziliaanse centrumverdediger door te gaan. 

Vervolgens gaat Hans Kraay jr. verder met een analyse van Ramalho, die er op de beelden van de EPSN-analist niet al te best uitziet. "Ik denk niet dat hij zo geweldig is als Bosz (Peter, red.) zegt, maar ook niet dat hij zo slecht is als hij wordt neergezet. Maar wat hij heeft: hij zit altijd in én aan spitsen. Hij neemt nooit afstand. Het is zó moeilijk als je met iemands mond in iemands nek zit. Je kan wel zeggen: kort dekken, maar dat heeft hier niks mee te maken (terwijl we beelden van een duel tussen Ramalho en Brobbey zien). In de zestien moet je kort dekken."

Ook aan de bal is Ramalho volgens Kraay jr. niet echt sterk. "De tegenstander laat hem veel vrij, dan gaat hij indribbelen en dan weet hij het niet. Dit zijn wel hele kritische en negatieve beelden. Natuurlijk zijn ze niet gek bij PSV én natuurlijk heeft Bosz gelijk als hij zegt dat er met Ramalho maar vijf tegengoals zijn, maar dit zijn wel structurele dingen voor een verdediger."

Stewart neemt het vervolgens op voor de 31-jarige Braziliaan, die bij afwezigheid van Armel Bella-Kotchap voorlopig basisklant lijkt te zijn. "Je kan negatieve dingen eruit halen, maar ik weet zeker dat je er ook heel veel positieve dingen uit kan halen. Je ziet wat je wilt zien. Zo werkt het leven nu eenmaal", vervolgt de PSV-directeur, die sommige kritiek wel kan begrijpen. "In een aantal situaties, met Brobbey, weet ik niet of dat de beste situatie is om zeg maar tegen hem aan te staan." Tot slot geeft Stewart aan dat er binnenkort besloten zal worden of Ramalho een nieuw contract voorgeschoteld krijgt. "Er vinden nu dat soort gesprekken plaats. Niet alleen over André."