Als het aan PSV had gelegen was Van Nistelrooij gebleven:

PSV peinsde niet over vertrek van Van Nistelrooij: "We waren wel verrast"

5 november om 13:26
Laatste update: 5 november om 15:17

Als het aan Earnest Stewart had gelegen, dan was Ruud van Nistelrooij nu nog steeds trainer van PSV zijn geweest. Voor de technisch directeur voelt het opstappen van de voormalig topspits als een persoonlijke nederlaag.

"Ja, dat vind ik heel vervelend", begint Stewart zondag bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ik vind Ruud echt een geweldig persoon, maar ook als coach is het vervelend. Hij is een clubicoon. Als hij dan vertrekt bij de club waar hij ook groot is geworden, dan zijn dat vervelende dingen."

Stewart benadrukt dat PSV echt verrast was door het besluit van Van Nistelrooij, die voor het laatste competitieduel van het afgelopen seizoen de handdoek gooide. "Ja, op dat moment wel. Maar Ruud is net als dat hij als spits was: hij gaat recht op zijn doel af. Als je er later over nadenkt, dan past dit misschien bij hem. Maar we waren wel verrast." Stewart is duidelijk dat hij Van Nistelrooij niet had ontslagen en dat de coach had mogen blijven. "Ja."

Met Peter Bosz als opvolger van Van Nistelrooij gaat het PSV wel voor de wind. "Of dat de beste transfer is geweest? Als je ziet waar we vandaag staan, dan kun je zeggen dat het een uitstekende keuze is geweest." Aan de andere kant is de Amerikaan ook weer niet helemaal verrast door de goede start. "Als ik naar de spelers kijk, dan zou ik zeggen: we hebben een heel goede selectie en de mogelijkheden zitten erin."

Met name in het spel ziet Stewart progressie. "Als je kijkt naar de manier waarop we vorig jaar speelden en waar we nu staan en hoe we spelen, daar zit een verschil in", erkent hij. "In alle eerlijkheid denk ik dat dat iets sneller is gegaan dan we zelf hadden verwacht."