Tiental FC Twente week na zege op Feyenoord niet langs FC Utrecht

Utrecht en Jans snoepen oude club Twente belangrijke punten af

5 november 2023 om 14:18

FC Utrecht-trainer Ron Jans heeft zijn oude club FC Twente een tikje bezorgd in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. De Domstedelingen hielden een tiental Tukkers op een 1-1 gelijkspel.

Het duel tussen Utrecht en Twente was voor Jans een warm weerzien met de Enschedese club, die in De Galgenwaard al snel een tegenslag moest verwerken. Aanvoerder Robin Pröpper kwam ongelukkig neer en verzwikte zijn enkel. De aanvoerder werd vervangen door Alec Van Hoorenbeeck. Niet veel later sloeg de thuisploeg toe: Marouan Azarkan veroverde de bal, Isac Lidberg ging er vervolgens mee aan de haal en bediende Oscar Fraulo, die prachtig raak volleerde.

De Deen was zodoende weer belangrijk voor Utrecht. Hij was al trefzeker tegen Ajax en opende de score in het bekerduel met RKC Waalwijk. Lang konden de Domstedelingen echter niet genieten van de voorsprong. Sem Steijn schoot de bal op de arm van Modibo Sagnan, waardoor de bal op de stip ging. Steijn benutte het buitenkansje zelf. Die status quo werd lang gehandhaafd, maar door een tweede gele kaart van Michal Sadilek veranderde het spelbeeld. De Tsjech benadeelde zijn ploeg met een te late tackle op Victor Jensen. 

FC Utrecht rook daardoor bloed en nam het initiatief. Ryan Flamingo probeerde het met een schot, maar eigenlijk werd het tiental van Twente niet echt in verlegenheid gebracht. De Utrechtse fans schreeuwden nog wel om een tweede gele kaart voor Mees Hilgers, die een doorgebroken speler neerhaalde, maar daar wilde de arbitrage niet aan. Het bleef zodoende bij 1-1.

De ploeg van Joseph Oosting geeft de zege op Feyenoord van vorige week zo geen passend vervolg. FC Twente blijft op de vierde plaats in de Eredivisie steken. Utrecht passeert de nieuwe hekkensluiter FC Volendam en gaat op basis van het doelsaldo ook over Vitesse heen.