Lyon wint voor tiende keer op rij niet

Donkere wolken pakken zich samen boven Lyon: club blijft zonder zege dit seizoen

5 november om 15:10
Laatste update: 5 november om 17:48

Het is crisis bij Olympique Lyon en dat is ook op het veld te zien. De ploeg van Fabio Grosso kwam in eigen huis ook niet langs promovendus FC Metz, waardoor de Franse club nu al tien duels op rij niet heeft gewonnen. Het werd 1-1 tegen de oude club van Ajacied Georges Mikautadze.

Bij Lyon speelde een bekende mee voor de Ajax-fans, want Nicolás Tagliafico mocht vanaf de aftrap meedoen. Na die aftrap duurde het lang voordat er echte actie kwam. Lyon oogde, net als het gehele seizoen, futloos. Mede daardoor kwam de club uiteindelijk in de 77e minuut op achterstand tegen de promovendus. Ablie Jallow dreigde met zijn goal Lyon de negende verliespartij van dit seizoen te bezorgen.

De gevallen Franse grootmacht wist dit echter te voorkomen. Skelly Alvero stak met zijn late doelpunt een stokje voor de zege van Metz en bepaalde de eindstand op 1-1. Echt veel heeft Lyon niet aan het gelijkspel. De Fransen staan nog altijd onderaan de ranglijst van de Ligue 1 en wisten dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen. Het gat met de plekken voor Europees voetbal is inmiddels al dertien punten.

Lyon heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Een week geleden zouden de Fransen eigenlijk tegen Olympique Marseille spelen, maar dat duel ging niet door omdat de bus van Lyon werd aangevallen door de fans van Marseille. Daarbij liepen trainer Fabio Grosso verwondingen op in zijn gezicht.