Ligue 1 vindt nieuwe datum voor Marseille - Lyon: locatie nog onbekend

2 november om 18:18
Laatste update: 2 november om 19:13

De Ligue 1 heeft een nieuwe datum gevonden voor het duel tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon. De 'olympische derby' wordt op 6 december ingehaald. Waar de wedstrijd wordt gespeeld, is nog de vraag.

Het beladen duel werd zondag afgelast, nadat hooligans van Marseille de spelersbus van Lyon hadden aangevallen. Daarbij sneuvelden enkele ruiten en raakte trainer Fabio Grosso gewond aan het hoofd. Ook bussen met fans van het bezoekende team moesten het ontgelden.

"De commissie heeft zojuist besloten dat de wedstrijd verplaatst wordt naar woensdag 6 december", stelt voorzitter Vincent Labrune bij L'Équipe. "De locatie zal worden bepaald afhankelijk van informatie van de veiligheidsautoriteiten."

Lyon diende al een nadrukkelijk verzoek in om de wedstrijd op neutraal terrein en achter gesloten deuren te spelen, omdat de veiligheid van spelers en staf in hun ogen niet langer gegarandeerd kan worden. "Zij moeten alleen bezig zijn met voetballen. We willen voorkomen dat onze spelers met angst zullen afreizen", zei directeur Vincent Ponsot.