PEC Zwolle spoelt bittere nasmaak weg met thuiszege op Fortuna Sittard

05-11-2023 16:22 Laatste update: 16:24
16

PEC Zwolle heeft de bittere nasmaak van de bekeruitschakeling tegen tweededivisionist AFC weggespoeld met een thuiszege op Fortuna Sittard. Davy van den Berg en Odysseus Velanas maakten de goals: 2-0.

PEC (11 uit 10) en Fortuna (10 uit 10) beleven een prima seizoenstart en blijven vermoedelijk elkaars concurrenten in de jacht op rechtstreekse handhaving. Ook op het veld waren er weinig verschillen tussen de teams. Bij PEC stond Ryan Thomas voor het eerst dit seizoen in de basis.

Na vier minuten was Fortuna hard op weg naar een snelle openingstreffer, maar de doorgebroken Kaj Sierhuis raakte oog-in-oog met doelman Jasper Schendelaar de paal. Vlak voor rust viel de goal wél aan de andere kant. Van den Berg rondde een sublieme assist van Zico Buurmeester schitterend af.

In de tweede helft werd Fortuna langzaam weer iets gevaarlijker, maar écht grote kansen voor de ploeg van trainer Danny Buijs bleven uit. Omdat de Limburgers moesten komen, ontstonden er ruimtes en daarvan profiteerde PEC. Velanas kopte zijn ploeg in veilige haven - en naar veertien punten uit de eerste elf wedstrijden.

Fortuna Sittard is ondertussen bezig aan een vrije val op de Eredivisie-ranglijst. De ploeg van Buijs pakte de laatste zes wedstrijden slechts één punt, met een doelsaldo van 1-15.