Buijs over hoeveelheid gemiste kansen bij Fortuna

Buijs weigert spelers af te vallen na kansenregen: 'Mentale aspect mist bij ons'

5 november 2023 om 17:48
Laatste update: 5 november 2023 om 17:54

Danny Buijs baalt enorm van de vele gemiste kansen door zijn ploeg Fortuna Sittard, maar hij zal zijn spelers er niet door afvallen. De coach beseft ook dat hij met een jonge ploeg moet werken en weet wat er nog ontbreekt bij zijn team.

"Het is iets van de laatste weken natuurlijk en vandaag was het toevallig Kaj Sierhuis", vertelt Buijs tegenover ESPN over de gemiste kansen bij Fortuna. "Die jongens willen zelf ook het liefst van al een goal maken, dus die weten zeker dat het een volgende keer beter moet. Maar dat is uiteindelijk ook waar het voetbal om draait. Lukt het jou om ook met gemiste kansen om te gaan."

Buijs denkt dat het mentale aspect een reden is voor het missen van de kansen door zijn spelers. "Uiteindelijk is voetbal niet alleen een spelletje van tactiek en fysiek, maar draait het ook om je bovenkamer. In goede tijden gaat het allemaal heel goed en vanzelf, maar in mindere tijden gaat het er ook om hoe je daarmee dealt. Het mentale aspect ontbreekt nog bij ons, maar daar moeten we mee dealen."