Dijks slaat om zich heen na verlies Fortuna Sittard

Dijks slaat om zich heen: 'Ik heb op een hoger niveau gespeeld, is een schande'

5 november om 18:11
Laatste update: 5 november om 18:44

Bij Fortuna Sittard dient zich een crisis aan, nadat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zondagmidag ook verloren ging (2-0). Mitchell Dijks heeft geen goed woord over voor de teamprestatie.

Dijks noemt het 'een schande hoe Fortuna zich gepresenteerd heeft' en vindt dat 'ze nu een keer grote mannen moeten zijn'. In de kleedkamer werden de spelers toegesproken door technisch directeur Américo Branco. Over zijn woorden wil Dijks niets zeggen. "Ik was stil, maar de aanvoerder en wat andere spelers hebben ook wat gezegd", zegt hij tegen ESPN.

De dertigjarige linksback, die na 73 minuten werd gewisseld door trainer Danny Buijs, ergert zich aan het feit dat Fortuna amper kansen creëert. "Het is denk ik een stukje techniek. Het is ook mentaal en heeft met een stukje durf te maken. Ik heb op een hoger niveau gespeeld (onder meer bij Ajax, Norwich City en Bologna, red.) en dan kan je geen verstoppertje spelen. Daarnaast duelleren we slap."

Dat de meegereisde supporters in Zwolle hun ongenoegen kenbaar maakten, vindt Dijks niet meer dan logisch. "Ze hebben drie uur gereden en dan speel je zo'n wedstrijd. Ik snap dat ze 'voetballen, voetballen' scanderen. We moeten nu een keer grote mannen zijn en vrijdag telt niks anders dan de drie punten. Ik hoop dat we na vijf of zes dagen wel wakker zijn en dan wel durven."

Fortuna Sittard vervolgt de competitie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Limburgers pakten in de laatste zes wedstrijden slechts één punt, met een doelsaldo van 1-15.