Brobbey over Nederlandse arbitrage

Brobbey doet opvallende claim over Nederlandse arbitrage: 'Fluiten soms tegen mij'

5 november 2023 om 19:51
Laatste update: 5 november 2023 om 21:11

Brian Brobbey heeft het gevoel dat Nederlandse scheidsrechters soms tegen hem fluiten. Dat vertelt de spits van Ajax bij ESPN, nadat een doelpunt van hem werd afgekeurd in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Brobbey vertelt ook waar hij de komende weken op gaat trainen: koppen, samen met John Bosman.

"Ik denk dat die goal zo maar is afgekeurd", begint Brobbey over de arbitrage. "De scheidsrechter zei helemaal niets. Hij valt al, dus hier is helemaal niks aan de hand. Ik duw hem niet eens. Altijd als verdedigers aan mij trekken, krijg ik geen vrije trap. En als ik iets doe dan krijgen ze gelijk een vrije trap mee. Ik heb wel eens het gevoel dat scheidsrechters een beetje tegen mij fluiten. Ze laten het altijd te lang doorgaan als er aan mij wordt getrokken."

Brobbey scoorde ook met het hoofd en dat doet de spits niet vaak, beseft hij zelf ook. "Was een hele mooie kopbal. Goede loopactie ook en een goede voorzet van Branco van den Boomen. Ik kan wel een beetje koppen. Binnenkort komt John Bosman, kopspecialist dus we gaan aan de slag. Ik trainde vroeger al met hem in de jeugd, toen kon ik wel goed koppen. Maurice Steijn vroeg aan Louis van Gaal of Bosman erbij kon komen en toen hij werd ontslagen heb ik er zelf ook nog om gevraagd."

Met twee goals was niet Brian Brobbey maar Chuba Akpom de uitblinker tegen Heerenveen. Brobbey is zelf in ieder geval nog niet echt bang voor zijn plekje. "Akpom doet het goed, ik ben blij voor hem. Ik denk ook dat hij wel achter de spits kan spelen. Hij kan ook in de spits. Maar het maakt mij niet zo veel uit, zo lang ik maar speel. Ik heb alle vertrouwen in dit team, alles komt goed."