Veerman ten onrechte betwijfeld:

Van Hooijdonk wijst op 'masterclass' bij PSV: 'Zijn kwaliteiten worden onderschat'

5 november om 22:25
Laatste update: 6 november om 06:30

Pierre van Hooijdonk weet zeker dat Joey Veerman kan slagen in een topcompetitie. De middenvelder van PSV wordt vaak in twijfel getrokken, maar was zaterdag weer belangrijk tegen Heracles Almelo. 

Van Hooijdonk ziet PSV als titelfavoriet, meent de oud-spits bij Studio Voetbal. "PSV voetbalt zo moeilijk, zelfs vóór de rode kaart was het wachten op de eerste goal. En daarna... tsja. Joey Veerman gaf een masterclass vrije man zoeken. Elk balcontact was raak. Met name ook de snelheid van de bal steeds. Zijn kwaliteiten worden vaak onderschat. Elke keer in een Champions League-wedstrijd hoor je: hij moet het nu laten zien. Dat vind ik onzin."

De oud-speler van Feyenoord denkt dat Veerman niet zou misstaan in Italië en haalt Jerdy Schouten aan als voorbeeld. "Zet Veerman nu weg bij de top acht in Italië en hij draait daar moeiteloos mee. Schouten is van Excelsior naar Italië gegaan. Destijds vond de Nederlandse top hem niet goed genoeg en ging hij naar Italië met twee vingers in de neus. Bij Veerman geldt een beetje de omgekeerde wereld. Ik heb geen enkele twijfel over zijn slagen in een grote competitie", besluit Van Hooijdonk.