Van den Boomen grijpt kans bij Ajax: "Zo iemand heb je nodig in een ploeg"

Kwakman ziet speler bij Ajax opstaan: "Waarom kreeg hij geen kans bij Steijn?"

5 november 2023 om 22:33

Branco van den Boomen speelde zondag een uitstekende wedstrijd tegen sc Heerenveen, meent analist Kees Kwakman. De middenvelder van Ajax gaf een assist en was vooral bepalend bij balverlies van de Amsterdammers.

Kwakman vraagt zich af waarom Van den Boomen lang op zijn kans moest wachten onder Maurice Steijn, de inmiddels vertrokken trainer van Ajax. "Ja, die maakt een goede indruk. Daarom begrijp ik niet zo goed waarom hij onder Steijn ook niet speelde", stelt Kwakman bij ESPN. "Niet dat hij nooit iets fout doet of geen verkeerde bal geeft, maar hij is iemand die bezig is met het elftal. Hij stuurt, hij coacht. Op een gegeven moment was Rensch een beetje aan het zeiken en die kreeg op zijn flikker van Van den Boomen."

De middenvelder beschikt over een uitstekende rechtervoet en heeft inzicht op het veld, maar zet ook zijn ploeggenoten goed neer, aldus Kwakman. "Hij is bezig met de restverdediging. Zo iemand heb je nodig in een ploeg, zeker als je er bijna niemand van hebt. Ik heb dus nooit echt begrepen waarom hij onder Steijn niet speelde om in ieder geval dát voor elkaar te krijgen", aldus Kwakman.