'PSV denkt aan tweede Amerikaanse verdediger: Chris Richards

Eindhovens Dagblad: PSV denkt aan 'logischer' alternatief voor Robinson

6 november om 07:51
Laatste update: 6 november om 08:08

PSV heeft naast Miles Robinson nog een Amerikaanse verdediger op de lijst staan: Chris Richards, speler van Crystal Palace. Zijn komst wordt 'door ingewijden misschien wel logischer geacht', meldt het Eindhovens Dagblad.

Het voordeel van Richards ten opzichte van Robinson is dat eerstgenoemde al ervaring heeft in het Europese voetbal. Hij maakte in de zomer van 2022 voor ongeveer twaalf miljoen de overstap van Bayern München naar Crystal Palace. In München stokte de teller bij drie optredens in de hoofdmacht. Na de komst van Matthijs de Ligt moest hij plaatsmaken.

Omdat Richards geen vaste waarde is bij Crystal Palace, is het niet uitgesloten dat PSV hem voor een relatief laag bedrag kan oppikken. Het is niet bekend wat de Eindhovenaren bereid zijn te betalen voor een nieuwe centrumverdediger. Armel Bella-Kotchap wordt dit seizoen gehuurd van Southampton, maar is voor langere tijd uit de roulatie met schouderproblemen.

Duidelijk is dat technisch directeur Earnest Stewart graag weer op de Amerikaanse toer gaat. Eerder haalde hij Sergiño Dest, Richardo Pepi en Malik Tillman, allemaal internationals van Team USA, naar het Philips Stadion. Zondag zei hij bij Goedemorgen Eredivisie dat hij de PSV-selectie de komende maanden bij elkaar hoopt te houden.

Stewart bevestigde ook dat PSV geïnteresseerd is in Robinson, die eind 2023 uit zijn contract loopt bij Atlanta United. "Ik heb contact, maar niet alleen met hem. Ook met andere spelers, dat is mijn baan", aldus de technisch directeur. Robinson is 27-voudig international, Richards kwam twaalf keer uit voor zijn land.