Stewart over interesse van PSV in Miles Robinson

Stewart over PSV-interesse in 'jonge Jaap Stam': 'Ik heb contact'

5 november 2023 om 12:00
Laatste update: 6 november 2023 om 07:46

Earnest Stewart heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie erkend dat PSV interesse heeft in Miles Robinson. Of de Amerikaanse verdediger, door bondscoach Gregg Berhalter bestempeld als een 'jonge Jaap Stam', ook daadwerkelijk naar Eindhoven komt, wil hij echter niet prijsgeven. 

Stewart is zondagmorgen te gast bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie, waar hij tijdens de uitzending wordt geconfronteerd met de vermeende interesse van PSV in Robinson. De 26-jarige centrumverdediger speelt nu nog bij Atlanta United, maar is na dit kalenderjaar transfervrij. "Staat hij hoog op het lijstje?", wordt de technisch directeur gevraagd. "Hij staat er al een tijdje op, en nog wat andere mogelijkheden", antwoordt Stewart. 

Vervolgens noemt de voetbaldirecteur op waarom de Eindhovenaren gecharmeerd zijn van de verdediger. "Miles is er eentje die heel goed met ruimte in zijn rug kan spelen. Een jongen waarvan ik bij het Amerikaanse elftal heb gezien dat je hem niet zomaar voorbij loopt. Hij is aan het einde van dit kalenderjaar transfervrij. Ik heb contact, maar niet alleen met hem. Ook met andere spelers, dat is mijn baan", vervolgt Stewart, die geen inschatting durft te doen of PSV daadwerkelijk in zee gaat met de 27-voudig international. "Daar kan ik geen percentage over geven."

Stewart vreest, ondanks de naderende transfervrije status van Robinson, niet voor een scenario waarbij een andere club met hem aan de haal gaat. "Wij hebben André Ramalho daar, en Armel Bella-Kotchap. Twee jongens voor op die positie."