Hans Kraay jr. vindt dat Feyenoord heeft laten slapen door Schouten niet te kopen

Kraay wijst PSV-uitblinker aan: 'Feyenoord heeft echt zitten slapen'

5 november 2023 om 10:58

Hans Kraay jr. vindt dat Feyenoord in eerder stadium aan de haal had moeten gaan met Jerdy Schouten. De middenvelder speelt sinds dit seizoen bij PSV en maakt veel indruk, ook op Earnest Stewart. De technisch directeur van de Eindhovenaren vertelt bij Goedemorgen Eredivisie dat het binnenhalen van de Oranje-international eigenlijk vrij soepel verliep. 

Stewart wordt bij Goedemorgen Eredivisie gevraagd of Schouten deze zomer moeilijk binnen te halen was voor PSV, dat hem overnam van Bologna. "Dat kon vrij rustig, omdat zijn naam niet echt in de media werd geroepen. De onderhandelingen verliepen daardoor heel rustig. Wat het ook heel makkelijk maakte, was dat heel veel spelers na een paar gesprekken al aangaven naar PSV te willen komen."

"Dan heeft iedereen dus lopen slapen", countert tafelfgenoot Sjoerd Mossou. Hans Kraay kan zich daar volledig in vinden. "Feyenoord krijgt net als PSV ontzettend veel complimenten, en terecht. Maar Jerdy Schouten heeft dus gewoon een paar jaar om de hoek bij Excelsior gespeeld. Toen was hij net zo goed. Toen heeft Feyenoord echt zitten slapen, toen was hij al zó goed."

Vervolgens noemt Kraay jr. de dingen waar Schouten volgens hem zo goed in is. "Het opendraaien, het eerste aanspeelpunt kunnen zijn, ook in de dekking, functionele techniek. Dat had hij toen ook al. Als je vier jaar lang alles speelt in Italië (bij Bologna, red.) word je uiteraard veel beter, maar dat had hij toen ook al." Schouten zou afgelopem zomer ook op het verlanglijstje en de reeds vertrokken Maurice Steijn hebben geprijkt. Stewart heeft daar in ieder geval niets van gemerkt. "Geen moment", is de PSV-td duidelijk.