'PSV meldt zich met grote delegatie voor grootste talent van Zweden'

'PSV meldt zich met grote delegatie voor grootste talent van Zweden'

06-11-2023 07:08
102

PSV is in de markt voor het Zweedse toptalent Lucas Bergvall. Dat meldt Fotboll Direkt. Afgelopen weekend zat 'een grote delegatie' van de Eredivisie-koploper op de tribune bij Djurgardens IF.

Scouts van PSV bekeken zaterdagavond de thuiswedstrijd van Djurgardens tegen IK Sirius FK. De club uit Stockholm verloor met 2-4, Bergvall speelde negentig minuten en kreeg een gele kaart. PSV schijnt bovengemiddeld geïnteresseerd te zijn in de Zweedse middenvelder, die hier en daar wordt vergeleken met Frenkie de Jong.

"Ik denk dat de meeste buitenlandse clubs Lucas Bergvall op het oog hebben", laat Djurgardens desgevraagd weten aan Fotboll Direkt. Het is onduidelijk in welk stadium de jacht van PSV op Bergvall zich bevindt. De pas zeventienjarige Zweed maakte dit jaar voor bijna een miljoen euro de overstap van Brommapojkarna naar Djurgardens.

In 2022 werd Bergvall nog gelinkt aan Feyenoord, waar de talentvolle middenvelder ook een stage mocht lopen. Ook Manchester United en Bayern München zouden hem op de korrel hebben.

PSV scout ook Djukanovic
Volgens Fotboll Direkt heeft PSV ook belangstelling voor Viktor Djukanovic, een vleugelaanvaller van Hammarby IF. De aanvaller uit Montenegro maakte tot nu toe negen goals in 21 competitiewedstrijden. Hij werd eerder gelinkt aan Bologna, Genoa en OH Leuven. PSV zou Djukanovic in oktober hebben bekeken.