Perez en Vink zeer kritisch op 'fantastische' Taylor

Perez en Vink kritisch op 'fantastische voetballer' van Ajax: 'Lange weg te gaan'

6 november om 08:18

Kenneth Taylor is na de zege van Ajax op sc Heerenveen (4-1) niet voor het eerst het mikpunt van kritiek. De 21-jarige middenvelder heeft volgens Kenneth Perez 'nog een lange weg te gaan'. Ook Marciano Vink is kritisch bij Dit was het Weekend.

Taylor werd tegen Heerenveen na een uur gewisseld voor Silvano Vos. Meteen zag Vink verandering. "Ajax kreeg meer controle, waardoor er niet weer grote afstanden ontstonden", aldus de ESPN-analist, die constateert dat Taylor een van de hoofdverantwoordelijken is voor de grote ruimtes die Ajax weggeeft. "Op een gegeven moment kon Heerenveen er zo doorheen lopen."

Vink concludeert dat Taylor nog veel moet leren op de nummer acht-positie. "Bij Jong Oranje speelt hij veel op tien. Daar is hij goed, in combinatie met Brian Brobbey. Op die acht-positie mist hij het gogme om die vijf tot tien meter aan te sluiten, om kort op iemand te zitten en om die gozer niet te laten draaien. Hij is een fantastische voetballer, maar hij mist het gif."

Perez hoopt dat Taylor het licht gaat zien. "Hij heeft wel veel loopvermogen. Het begint ermee dat je dat in je hebt om het te kunnen doen. Hij is nog jong en moet van alles nog leren. Ik hoorde hem van de week zeggen dat hij een leider wil zijn... Hou alsjeblieft op. Ga je eerst ontwikkelen."