Wim Kieft over Ajax-voorhoede en sterk draaiend PSV

Kieft ziet Ajax-drietal opleven door vertrek Steijn: 'Zou eigenlijk niet mogen'

6 november om 08:34
Laatste update: 6 november om 09:18

Wim Kieft denkt dat de voltallige Ajax-voorhoede erg is opgeleefd door het vertrek van Maurice Steijn. De oud-spits zag zondagmiddag tegen sc Heerenveen (4-1 zege Ajax) zowel Steven Bergwijn, Brian Brobbey als Steven Berghuis veel meer inzet tonen dan dat ze de afgelopen maanden onder de reeds vertrokken trainer op de mat legden. 

In aanloop naar de nieuwe uitzending van Vandaag Inside wordt Kieft ingebeld door presentator Wilfred Genee, die spreekt over het 'geluk' van John van 't Schip. De kersverse Ajax-trainer heeft nu zijn eerste twee wedstrijden in dienst van de Amsteradmmers gewonnen, maar makkelijk ging het vooral tegen Heerenveen niet. "Het zit ze niet tegen, laat ik het zo zeggen", aldus Kieft. "Maarja, dat is de enige manier om eruit te komen. Gewoon die thuiswedstrijden winnen voorlopig en hopen dat je vaker tegen Volendam en Heerenveen speelt, maar dat zal niet zo zijn."

Waar Kieft vooral van opkeek, was de voorhoede (invaller Chuba Akpom niet meegerekend) van Ajax, tegen Heerenveen gezamenlijk goed voor twee van de vier treffers. "Wat ik zie bij die drie voorin, Brobbey, Bergwijn en Berghuis, is dat ze wel echt opgelucht zijn dat Maurice Steijn weg is. Dat zou eigenlijk niet mogen, maar als je ziet hoe zij voorop gaan in de strijd, dan vind ik dat wel heel positief."

PSV
Ook werd Kieft gevraagd naar PSV. De Eindhovenaren wonnen afgelopen bij Heracles Almelo (0-6) alweer de elfde Eredivisie-wedstrijd op een rij. "Wie stopt PSV?", vraagt Genee. "Feyenoord moet die wedstrijd gaan winnen in Rotterdam, dan breng je de marge naar vier", doelt Kieft op de kraker van 3 december. "Maar goed, als ze (Feyenoord, red.) die niet winnen, dan wordt het een vrij kansloos verhaal, want die spelen wel als een tierelier he, dat PSV."