Thomas Tuchel loopt boos weg tijdens interview

Cynische Tuchel sneert en loopt weg tijdens opmerkelijk interview met Duitse pers

6 november om 09:37

Thomas Tuchel heeft afgelopen zaterdag opzien gebaard door zich na Borussia Dortmund - Bayern München vijandig te gedragen tegenover de Duitse pers. De trainer van Der Rekordmeister had er op een gegeven moment genoeg van en liep toen zelfs weg. 

Tuchel nam afgelopen seizoen het stokje over van Julian Nagelsmann en is sindsdien vaak het mikpunt van kritiek. Onder die criticasters bevinden zich geregeld de Duitse voetbaliconen Dietmar Hamann en Lothar Matthäus, die bij Sky Sports bepaalde keuzes van Tuchel in twijfel trekken. Dat was ook het geval na de pijnlijke bekeruitschakeling van vorige week tegen 3. Bundesliga-team FC Saarbrücken. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ulm

  • logo

    Bayern München

Na de overtuigende 0-4 winst bij Dortmund stond Tuchel, die even zijn gram leek te willen halen, voor de camera van Sky Sports. "Waarom dit onze beste wedstrijd van het seizoen was? En dat ondanks de spelers die ruzie zouden hebben gemaat met de trainer, bedoel je?", reageerde een cynische Tuchel, die zich schijnbaar heeft gestoord aan bepaalde verhalen over hemzelf en Bayern in de media. "En dat ondanks het gebrek aan nog meer verbeteringen? Ja, zeer verrassend allemaal. Ik weet echt niet hoe dit komt. Ik ben er zeker van dat Lothar het antwoord weet, en als hij het niet weet, zal Didi het zeker weten."

"Als ik soms een andere mening heb, hoef je je nog niet zo te gedragen", counterde Matthäus later. "Jij analyseert toch alles, net zoals vandaag, samen met Didi. Dus ik laat dat ook vandaag aan jullie. Ik ben hier weg, ik wil geen deel uitmaken van deze discussie. Dit is te veel voor mij", sprak de Duitse trainer, die vervolgens daadwerkelijk zijn biezen pakte.