Van 't Schip wil 'conditionele prikkel': 'Op andere manier trainen en spelen'

Van 't Schip wil 'conditionele prikkel': 'Op andere manier trainen en spelen'

6 november om 12:25

John van 't Schip heeft het roer duidelijk omgegooid bij Ajax. De interim-trainer wil op een andere manier trainen en spelen met de Amsterdammers, maar hij constateert wel dat de spelers fitter moeten worden.

Met zes punten uit twee wedstrijden is de start van Van 't Schip voortvarend, maar tegen sc Heerenveen (4-1) ging het niet van een leien dakje. De voormalig rechtsbuiten miste enkele dagen na het optreden tegen FC Volendam frisheid in zijn ploeg en ziet dat er op conditioneel gebied nog werk aan de winkel is. "We willen op een andere manier trainen en spelen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daar moeten we veel voor trainen, maar op dit moment is dat lastig omdat er zoveel wedstrijden ingepland staan", zegt hij, geciteerd door Voetbal International.
 
"Hoe we willen trainen, zo willen we ook spelen: hoge intensiteit, kort erop, de bal veroveren als we hem verliezen", gaat Van 't Schip verder. "Het zijn misschien clichés, maar dat hoort wel bij het Ajax-spel." Naar voorganger Maurice Steijn wil hij niet wijzen. "Als daar in een bepaalde periode geen aandacht aan is gegeven of niet op een bepaalde manier is gedaan... Wat er in het verleden is gebeurd, is niet aan ons."

Van 't Schip wil hoe dan ook voor een 'conditionele prikkel' zorgen bij de Ajax-spelers. "Daar gaat tijd overheen. Als we meer kunnen trainen, kunnen we daar meer aandacht aan besteden. Dat doen we nu ook al", besluit hij.