Hiddink maakte zich hard voor PSV-renovatie: 'Leidingen van muur getrokken'

Hiddink 'trok leidingen van de muur': 'Maar PSV heeft enorm de vruchten geplukt'

6 november 2023 om 13:37

Guus Hiddink ziet dat PSV nog steeds de vruchten plukt van de renovatie van het jeugdcomplex die onder zijn leiding werd ingezet. De voormalig succescoach hanteerde een opvallende methode om de Eindhovenaren te overtuigen dat een verbouwing noodzakelijk was.

Hiddink is momenteel de aanjager van de beoogde upgrade van het trainingscomplex van zijn oude liefde De Graafschap. Het is niet voor het eerst dat de voormalig bondscoach aanstuurt op zo'n traject. "Bij PSV heb ik toen mede de aanzet gegeven voor de verbouwing van het jeugdcomplex. De raad van commissarissen onder leiding van Jan Timmer vond dat eerst niet zo nodig", zegt de Achterhoeker in De Telegraaf.

Hiddink had een aparte manier om de PSV-leiding te overtuigen. "Toen heb ik ze even een rondleiding gegeven. We hadden van tevoren wel een paar leidingen van de muur getrokken. Van die verbouwing heeft PSV enorm de vruchten geplukt, want het heeft de opleiding op een hoger plan gebracht. Dat willen we nu ook hier in de Achterhoek op poten zetten. Het gaat om een gebied van 400.000 mensen met volop talent. Maar je moet spelers wel wat kunnen bieden."

De ex-coach van PSV, Real Madrid, Chelsea en Oranje staat De Graafschap met raad en daad bij. Zo hielp hij mee een behoorlijke schuld weg te werken. "Dat ging om een bedrag van zo’n 1,2 miljoen euro. Je laat de club niet failliet gaan."