Feyenoord krijgt arbitraal zwaargewicht toegewezen voor duel met Lazio

Scheidsrechter van zowel WK als Champions League-finale fluit duel van Feyenoord

6 november om 15:39
Laatste update: 6 november om 15:41

Feyenoord weet welke scheidsrechter het Champions League-duel met SS Lazio in goede banen moet gaan leiden. De UEFA heeft Szymon Marciniak aangewezen als arbiter voor de wedstrijd in Rome. 

Feyenoord is na de eerste wedstrijd tegen Lazio (3-1) de koploper van Groep E. Als ook het treffen tegen Lazio in Italië gewonnen wordt door de formatie van trainer Arne Slot, dan is overwintering in het miljardenbal echt binnen handbereik. Aan de arbiter zal het in ieder geval niet liggen. Marciniak staat te boek als een van de beste scheidsrechters ter wereld en floot afgelopen jaar de twee grootste wedstrijden: de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk en later de Champions League-finale, die Manchester City won ten koste van Internazionale. 

Marciniak floot ooit een keer eerder een wedstrijd van de Rotterdammers. De 42-jarige Pool was op 13 september 2017 hoofdverantwoordelijke tijdens Feyenoord - Manchester City (0-4). Het duel met Lazio begint dinsdagavond om 21.00 uur. De andere twee teams uit Groep E, Atlético Madrid en Celtic, trappen tegelijkertijd af in Spanje.