Toekomstig Real Madrid-pareltje Endrick opgeroepen voor Brazilië

Toekomstig Real Madrid-pareltje (17) nu al opgeroepen voor Brazilië

6 november om 18:45

Het gaat heel snel met de carrière van Endrick: de pas zeventienjarige aanvaller maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Brazilië. Bondscoach Fernando Diniz heeft hem opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Colombia en Argentinië deze maand.

Endrick is ondanks zijn jonge leeftijd een sensatie bij zijn club Palmeiras. Dit seizoen scoorde hij acht keer in 25 competitieduels. Daarmee is hij dus ook opgevallen bij Diniz, die hem selecteert voor de wedstrijden tegen Colombia (17 november) en Argentinië (22 november). Mocht Endrick in actie komen dan is hij één van de jongste debutanten ooit bij de Goddelijke Kanaries. Alleen Pelé, Edú en Coutinho waren nog jonger.

Endrick zou een paar maanden jonger zijn dan Ronaldo, die in 1994 ook op zeventienjarige leeftijd debuteerde. Ook bij Real Madrid zal het toptalent in de voetsporen treden van de voormalig topspits. De Spaanse grootmacht legde hem al vast voor liefst veertig miljoen euro. Door bonussen kan dat bedrag naar verluidt oplopen tot zestig miljoen. Endrick maakt volgend jaar de overstap naar het Estadio Santiago Bernabéu.