Schreuder komt met opmerkelijke PEC-anekdotes: 'Ging-ie ook nog eens mesten'

Schreuder komt met opmerkelijke PEC-anekdotes: 'Dat is toch niet normaal?'

6 november om 20:25

Voormalig PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder heeft zich flink verbaasd over de professionaliteit bij de Eredivisie-club. De oefenmeester besloot afgelopen zomer een avontuur bij CD Castellón aan te gaan.

Schreuder vond het voetbalgeluk bij PEC, toch waren er ook ergernissen. Zo vertelt hij dat er ooit een keer een tractor van de Rova over de pylonen op het trainingsveld reed. "Daarna ging-ie ook nog eens mesten. Terwijl onze fysio op het veld met geblesseerde spelers bezig was! Dat is toch niet normaal?", vraagt Schreuder zich in gesprek met De Stentor af.

De trainer haalt nog een voorbeeld aan. Als hij voor een belangrijke wedstrijd op twee velden wil trainen, gaat dat plan om een opmerkelijke reden niet door. "Ben ik daar, komt er ineens een schoolklas aangelopen, die op dat tweede veld gaat speerwerpen. Dat begrijp ik dus niet. Dan hebben we het over een betaaldvoetbalclub."

Bij Castellón gaat het er professioneler aan toe, stelt Schreuder. Onlangs werd het trainingscomplex voor 700.000 euro verbouwd. "Dat kon bij Zwolle niet. Een buitenstaander ziet dat misschien niet zo. Die komt naar het stadion en zegt: Jullie hebben toch een trainingsveld?" Dat is volgens Schreuder niet hoe het werkt. "Als ik tegen jou zeg 'ik haal je computer weg', ga je steigeren", zegt hij tegen de journalist. "Dan kun je niet werken. Nou, ik kan niet met één trainingsveld werken."