Mark van Bommel ziet kansen voor Royal Antwerp, ook zonder Alderweireld

Strijdlustige Van Bommel mist aanvoerder in Porto: 'Moeilijkheidsgraad is 100'

7 november 2023 om 08:25

Ondanks het feit dat Royal Antwerp FC nul punten wist te verzamelen uit de eerste drie Champions League-wedstrijden, gelooft Mark Van Bommel nog steeds in kansen voor zijn ploeg. De trainer van de Belgische landskampioen staat dinsdagavond voor een loodzware opgave in Portugal, waar het uitduel met FC Porto op het programma staat. Van Bommel moet het stellen zonder aanvoerder Toby Alderweireld

"Toby is onze aanvoerder en superbelangrijk voor ons. Achterin is hij de man die het regelt", aldus Van Bommel op de voorbeschouwende persconferentie, opgetekend door Het Nieuwsblad. "Maar hij heeft al een aantal wedstrijden met last gespeeld. Daar hebben we toch al een klein beetje risico genomen." De Nederlandse oefenmeester heeft zelf met zijn aanvoerder gesproken. "Want hij kent z’n lichaam heel goed, en we hebben onszelf de vraag gesteld of het wel verstandig was om door te gaan. Ik wil hem niet voor langere tijd kwijtraken. Daarom hebben we besloten dat hij thuisbleef."

Zonder Alderweireld, maar met Nederlanders Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp, Owen WIjndal en Gyrano Kerk, moet Antwerp alle zijlen bijzetten om de derde plek in zicht te houden. The Great Old staat laatste in Groep H, incasseerde al twaalf treffers en verloor het thuisduel met Porto al met 1-4. Ondanks dat vrijwel alle statistieken in zijn nadeel spreken, blijft Van Bommel strijdlustig. "De moeilijkheidsgraad is 100. Maar je maakt nooit 0% kans. We willen hier heel graag een resultaat neerzetten. Dat het moeilijk wordt is duidelijk." Toch blijft Royal Antwerp bij een nederlaag kans maken op een derde plaats en dus een plek in de Europa League. Al betekent dit dat ze afhankelijk zijn van de andere wedstrijd uit groep H. Dan moet Shakhtar Donetsk verliezen van FC Barcelona.