Ange Postecoglou over de blessure van Micky van de Ven

Postecoglou deelt zorgwekkende Van de Ven-update: 'Hij zal er een tijdje uit zijn'

7 november 2023 om 07:40
Laatste update: 7 november 2023 om 07:46

Micky van de Ven zal de komende periode bij Tottenham Hotspur toe moeten kijken vanuit de ziekenboeg. De verdediger raakte maandagavond geblesseerd tijdens het duel met Chelsea (1-4). Na afloop verschafte zijn manager Ange Postecoglou een ietwat verontrustende medische update. 

Van de Ven zette tijdens het krankzinnige duel met Chelsea in de eerste helft een sprint in, waarna hij vrijwel direct naar zijn hamstring greep. De linkspoot schreeuwde het daarbij uit van de pijn. Van de Ven moest vervolgens noodgedwongen naar de kant en de zorgen in het Spurs-kamp waren meteen groot. Na afloop sprak Postecoglou tegenover de Engelse pers een kleine verwachting uit. "Het is te vroeg om er iets over te zeggen, maar als we naar Micky kijken, denken we dat het een aanzienlijke blessure is. We gaan ervan uit dat hij er een tijdje uit zal zijn."

De Engelse media verwachten dat het uitvallen van Van de Ven hard aan zal komen bij Spurs, dat door de nederlaag tegen Chelsea de koppositie verloor aan Manchester City. 'Zal een enorm gemis zijn als hij daadwerkelijk voor een aanzienlijke periode langs de kant staat', aldus The Evening Standard. 'Tiental Spurs krijgt een nieuwe gigantische tik te verwerken: Van de Ven hobbelt van het veld met een hamstringblessure', tekende The Sun al op tijdens de wedstrijd. 

Niet alleen voor Postecoglou is het wegvallen van Van de Ven, tot dusver een dragende kracht voor de Australische manager, een hard gelach. De oud-speler van FC Volendam en VfL Wolfsburg maakte ook deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Koeman moet daarnaast ook nog Matthijs de Ligt missen. Hij raakte vorige week geblesseerd.