Geen begrip voor situatie Akpom bij Ajax

Kritiek op 'verwend kind' van Ajax: 'Hij moet gewoon werken voor zijn poen'

7 november om 09:50
Laatste update: 7 november om 11:18

Zowel Dick Advocaat als Johan Derksen heeft maar weinig sympathie voor Chuba Akpom. De Ajax-spits liet na het duel met sc Heerenveen, waarin hij opnieuw trefzeker was, weten zich de afgelopen maanden niet zo gelukkig te hebben gevoeld in Amsterdam. Kinderachtig, stelt Derksen. 

Akpom kwam de eerste maanden nauwelijks aan bod bij Ajax, maar stond afgelopen week opeens in de spotlights na een treffer tegen FC Volendam én een treffer tegen Heerenveen. Na het duel met de Friezen zei hij dat hij zich alleen heeft gevoeld, dat hij woonde in een hotel en dat hij vanuit Ajax een menselijke benadering miste, iets wat hij nu wel voelt sinds de komst van trainer John van 't Schip. 

"Wat een onzin", countert Derksen bij Vandaag Inside. Begrip voor de 28-jarige Engelsman heeft hij dan ook allesbehalve. "Wat een verwende kinderen, dat ze daarover lopen te zeiken. Ze hebben die man voor veel te veel geld gekocht. Hij klaagt steen en been. Hij moet gewoon werken voor zijn poen."

Tafelgenoot Advocaat is het eens met Derksen. "Ik begrijp er helemaal niets van. Meneer kost 12,5 miljoen en loopt te klagen dat hij twee maanden in een hotel moet zitten. Als je naar het buitenland gaat, zit je altijd in een hotel of appartement. Dan ga je toch niet klagen? Je moet jezelf vermaken." Akpom leek met zijn uitspraken een voorzichtige sneer uit te delen aan Maurice Steijn. Volgens Advocaat treft de reeds vertrokken trainer geen blaam. "Ze verwijten Steijn, maar het is niet de taak van Steijn om naar een huis of appartement te zoeken. Omdat hij nu mag spelen, is zijn gedrag ook anders."