FC Metz denkt aan terugkeer Ajacied Georges Mikautadze

'Oude club ziet Mislintat-aankoop wegkwijnen op bank en denkt aan huurtransfer'

7 november 2023 om 12:15

FC Metz zou naar verluidt open staan om Georges Mikautadze op huurbasis terug te halen naar Frankrijk. Dat meldt de Franse journalist Mohamed Toubache-Ter op X.

Volgens Toubhache-Ter zijn er bij Metz voor Mikautadze meer mogelijkheden zich te ontwikkelen dan op de bank bij Ajax. Tevens kan Metz Mikautadze de mogelijkheid bieden zich in de kijker te spelen bij andere clubs. Daarnaast is de Franse journalist van mening dat de speelstijl van Metz beter past bij de 23-jarige speler. 

Hoe Ajax tegen een verhuur van Mikautadze aankijkt, is niet bekend. De aanvaller werd deze zomer voor zestien miljoen euro gekocht door Sven Mislintat, de inmiddels ontslagen technisch directeur van Ajax. Voor Ajax speelde hij dit seizoen nog maar 165 minuten in vier wedstrijden. Daarin wist hij nog niet te scoren of een assist te geven. Ter vergelijking: in de 45 duels die de Georgiër speelde voor Metz, scoorde hij 26 keer en gaf hij tien assists. 

Toubache-Ter is geen onbekende als het gaat om nieuws rondom Mikautadze. Afgelopen zomer wist de Fransman als eerste te melden dat Ajax interesse had in de Georgiër.