Fan en agent neergestoken bij rellen in Milaan

Rellen tussen PSG-aanhang en Milan-supporters escaleren: agent en fan neergestoken

7 november om 14:55

In Milaan zijn een supporter van Paris Saint-Germain en een Italiaanse politieagent neergestoken. Tijdens een confrontatie met fans van AC Milan zouden gemaskerde supporters met een helm op het gevecht zijn aangegaan. AC Milan en PSG treffen elkaar dinsdagavond in de Champions League.

Volgens Italiaanse media ging het om een groep van ongeveer vijftig Italianen die de fans uit Parijs aanvielen. Een 34-jarige Fransman zou daarbij twee keer in zijn been zijn gestoken, waardoor hij direct naar het ziekenhuis moest. Eerder op de dag zou een politieagent ook gestoken zijn, maar dat kwam dan weer door een confrontatie met de Franse supporters. AC Milan heeft zich in een statement uitgesproken tegen het geweld.

Begin augustus ging het op eenzelfde manier gruwelijk mis voor de wedstrijd tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb. Tijdens een confrontatie tussen de Griekse en Kroatische fans, werd een van de Grieken gestoken en overleed hij aan zijn verwondingen. Over de hele wereld werd er schande gesproken over het incident. De fan van PSG en de politieagent lijken niet in levensgevaar.