Lars Veldwijk vertelt over ontslag in Zuid-Korea

Veldwijk eerlijk over ontslag in Zuid-Korea: 'Ik was echt niet helemaal lam'

7 november om 15:15
Laatste update: 7 november om 17:03

Lars Veldwijk heeft bij het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus een boekje opengedaan over zijn ontslag bij de Zuid-Koreaanse club Suwon City. De 32-jarige Nederlander werd daar eind september van de hand gedaan, nadat uit een alcoholcontrole naar voren kwam dat Veldwijk teveel had gedronken. Hij werd om die reden zelfs opgepakt door de politie.  

Aanvankelijk kwam naar buiten dat Veldwijk met een promillage van 0.8 achter zijn stuur zou zijn betrapt, maar bij Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias geeft de spits aan dat dat getaal veel lager lag. "Je mag daar 0.0 of 0.02 op hebben", vertelt Veldwijk, wiens promillage 0.19 zou zijn geweest. "Minder dan één glas", vraagt Van Dongen. "Ja over de avond had ik wel wat meer op. Maar ik heb dat geblazen. Ik was ook echt niet helemaal lam, want dan zou ik absoluut die auto niet instappen."

Veldwijk is niet de eerste buitenlandse speler die vanwege alcoholgebruik is ontslagen door een Zuid-Koreaanse club. "Het was al met twee andere buitenlandse spelers in anderhalf jaar tijd gebeurd, dus we waren op de hoogte", vervolgt de oud-speler van PEC Zwolle en FC Groningen. "Die jongens waren de volgende dag meteen ontslagen door hun club. Wij hebben er zelfs voorlichting over gehad, en een presentatie over dat het absoluut niet kan. Dus het is ontzettend stom van mezelf geweest."

Waar het nieuws in Nederland relatief op de achtergrond bleef, barstte er in Zuid-Korea een bommetje. "Ik was trending nieuws", vervolgt Veldwijk. "BTS (K-popgroep, red.) was nummer één en ik was nummer twee die dag. Het was best wel heftig. Ik ben toen ook tien dagen mijn huis niet uit geweest." In tegenstelling tot de andere twee overtreders werd Veldwijk nog wekenlang in het ongewisse gelaten door zijn ex-werkgever, waarna de club alsnog besloot hem te ontslaan. Veldwijk denkt wel te weten waarom het zo is verlopen. "Ik had in juli bijna een transfer gemaakt binnen Korea, dus er was een beetje een ding van: Lars heeft dit expres gedaan, hij wil weg. Ik ga dat natuurlijk nooit expres doen. Nu kan ik waarschijnlijk nooit meer ergens tekenen in Korea, dus die logica klopt niet."