Van der Gijp over actie van Tuchel

Van der Gijp walgt van actie toptrainer: 'Zielenpiet, gelijk enorme boete geven'

7 november om 17:56

René van der Gijp kan geen goed woord opbrengen voor de actie van Thomas Tuchel na afloop van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De coach van Bayern München wilde niet meer met clubicoon Lothar Matthäus praten, omdat hij negatief was over het team. Daarom liep Tuchel weg uit het interview.

Van der Gijp begrijpt helemaal niets van de acties van de Duitse coach. "Trainer van Bayern die dan niet met Matthäus wil praten omdat hij iets had gezegd over die bekerwedstrijd. Die gasten stonden laatste in de derde divisie. Daar zei Matthäus iets vervelends over en dan doet Tuchel nu zijn oortjes uit en de microfoon op tafel als Matthäus wat wil zeggen. Wat een zielenpiet ben je dan zeg."

Volgens Van der Gijp moet Bayern direct sancties ondernemen tegen de coach. "Daar zeg je toch als club iets van. Matthäus betekent meer voor Bayern, dan Tuchel ooit zal doen. Dat moet je toch in je achterhoofd houden. Die moet je een enorme boete geven of in ieder geval laten weten dat dit niet kan. Heel demonstratief doet hij dan zijn oortjes uit. Daar moet je een enorme boete voor geven."