Bergwijn ziet verandering bij Ajax na trainerswissel

Bergwijn geeft Steijn trap na: 'John geeft iedereen het goede gevoel bij Ajax'

7 november om 19:11

Steven Bergwijn ziet een grote verandering bij Ajax, sinds het vertrek van Maurice Steijn en de komst van John van 't Schip. In de aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Brighton steekt de Ajax-aanvoerder zijn gevoel niet onder stoelen of banken.

Ajax won de eerste twee wedstrijden onder leiding van Van 't Schip, tegen FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1), en dat komt de sfeer logischerwijs ten goede, vertelt Bergwijn. "Winnen is altijd lekker. Het geeft weer een goed gevoel en een boost aan het team", zegt de Oranje-international tegen ESPN.

"Het geeft vertrouwen. Als je geen vertrouwen hebt, komt er niks uit. De afgelopen tijd zag je dat bij iedereen. Nu komt het vertrouwen langzaam terug bij alles en iedereen en dan gaat het in de wedstrijden ook wat makkelijker", gaat Bergwijn verder. "Ik merk nu meer plezier en beleving bij de jongens. Dat is ook wel iets wat de trainer van ons eist. Hij wil de lach weer zien op ons gezicht."

Bergwijn staat naar eigen zeggen zelf ook met een andere mindset op het veld. "Voorin had ik steeds vaker dat ik dacht: nu gewoon simpel. Je wilt de bal niet verliezen. Nu heb ik weer in mijn hoofd: ik moet gewoon gaan en als het fout gaat, gaat het fout. John geeft iedereen weer het goede gevoel. Niet alleen aan de elf spelers die spelen, maar ook aan de reservespelers. Hij probeert de hele selectie belangrijk te maken."

Bergwijn sprak vorige week met Van 't Schip over zijn veelbesproken aanvoerderschap. "De trainer heeft tegen mij gezegd dat ik gewoon met mijn voeten moet spreken. Ik ben niet echt een prater, dus dan moet ik maar extra hard werken op de training, zodat ik de motivatie kon overbrengen op de groep. Op die manier probeer ik het te doen."